STUDIU DE CAZ: ”Ce inseamna un ‚bun’ contabil?”

STUDIU DE CAZ

”Ce inseamna un ‚bun’ contabil?”

Autor: Andrei Badiu, MBA, FCCA, Partener 3B EXPERT AUDIT

Rezumat/Introducere

Ce inseamna un bun’ contabil?

Prezentul studiu de caz a inceput ca un simplu raspuns la aceasta intrebare. De fapt, initial, intrebarea era chiar mai simpla, astfel:

Ce este un contabil?

Atunci, se pot naste mai multe intrebari. Cum percep oamenii un contabil? Care este primul cuvant pe care il folosesc oamenii pentru a descrie un contabil? Iar intrebarile pot continua.

Cu toate acestea, lucrarea de fataa devenit o metoda nestiintificade a discuta despre profesia de contabil si viitorul sau in termeni de cum este perceputa si daca implementarea aptitudinilor sociale (people skills) si a uneltelor de marketing ar avea un impact pozitiv asupra intregii profesii.

3B

”Daca te caracterizeaza integritatea, responsabilitatea, lucrul in echipa, excelenta si gandirea proactiva si doresti sa faci parte din ceva important, hai sa discutam.” Acest fragment este preluat dintr-un anunt pentru un job in domeniul financiar la ’Apple’.

Asa-numitele perceptii demodate despre contabili si profesie sau, dupa cum o numesc unii, ’decalajul’ dintre modul in care oamenii privesc contabilii si cum se vad acestia pe ei poate fi schimbat prin utilizarea instrumentelor folosite cu un succes real de alte industrii.

In acest studiu de caz am intrebat membrii nostri din Russell Bedford International (RBI) din toata lumea sa raspunda intru singur cuvant la aceasta intrebare.

Mai jos puteti citi in format PDF tot studiul de caz cu anexele acestuia. Enjoy!

,
8 October 2012
16
October

2020 Online Russell Bedford International (RBI) Annual Global Conference & AGM

02
March

3B Legislation: Investing in Romania – Taxation considerations

04
February

Business World March 2020